Reinigen van de huid

Waarom moet je de huid reinigen als je geen make-up draagt?
Ook als je geen (of weinig) make-up gebruikt is het noodzakelijk de huid te reinigen. We komen in aanraking met uitlaatgassen, vuil, olie en vettigheid, die komen dagelijks op onze huid terecht. en die viezigheid willen we er graag weer af hebben. Daarnaast vernieuwt de huid zich dagelijks van binnenuit, hierdoor komt er uiteindelijk een laagje dode huidcellen op onze huid terecht. Dat laagje moet ook weer van de huid af, dode huidcellen kunnen bijvoorbeeld puistjes veroorzaken, maar zorgen ook voor een grauwe, doffe huid en dat oogt niet gezond.


Hoe reinig je de huid?
Je moet in elk geval wel een speciaal reinigingsproduct voor de huid gebruiken. Laat je adviseren welk product er bij jou huidtype en schoonheidsritueel past. Gebruik nooit een douchegel of een (lichaams)zeep, die zijn daarvoor niet geschikt. De huid droogt hierdoor uit en kan geïrriteerd raken. Ook hoor ik regelmatig mensen zeggen ik was mijn gezicht met water. Door alleen je gezicht met water af te spoelen verwijder je niet het vuil, talg en dode huidcellen. Wat wel nodig is om het serum en dag/nachtcrème hun functie te kunnen laten waar het voor bedoeld is!

Op welke leeftijd begin je met reinigen van de huid?
Begin altijd met reinigen als je make-up gaat gebruiken, dat maakt dus niet uit of je nou 11 of 15 jaar bent. Gebruik je geen make-up dan kan je het beste gaan reinigen als je in de pubertijd bent. Door het veranderen van de hormonen veranderd vaak ook de huid, hij kan vetter worden maar hij kan ook droger worden. Waardoor er mee-eters of puistjes kunnen ontstaan, dus tijd om te starten met reinigen van je gezicht.

Mag ik het reinigen van de huid nooit overslaan?
Nee, eigenlijk niet! Maar goed, we zijn allemaal niet perfect, dus duikt iedereen weleens met een gezicht vol make-up in bed na een leuk feestje of zijn we weleens lui….. Voor een keertje is dat echt geen probleem natuurlijk, iedereen gaat weleens voor gemak. Tenslotte halen we ook weleens een pizza of patatje. Probeer de gezichtsreiniging in elk geval een routine te laten worden, zoals de dagelijkse douche ook een routine is. Reinig jouw huid bij het opstaan en voordat je gaat slapen bij de wastafel of onder de douche. Net wat je handig vindt en zorg dat je jouw producten gewoon bij de hand heb staan. 
Sla je een avondje over, zorg dan dat je de huid in de ochtend alsnog reinigt!

Wat is nou een goede reiniging?

Reinigingsmousse: geschikt voor alle huidtype, met name droge en (couperose)gevoelige huid

 • Milde reiniging, verwijderd dode huidcellen, vuil en make-up (ook oogmake-up.)
 • Verfrist, herstelt en hydrateert de huid
 • Stimuleert de doorbloeding
 • Laat de huid voelt soepel en zacht aanvoelen
 • Nabehandelen met lotion

Amazing Cleansing Balm 4-in-1 functie: geschikt voor alle huidtype, met uitzondering van de gevoelige huid

Dankzij de olietextuur uitermate geschikt om make-up te verwijderen, welke elke huid schoon, gehydrateerd en hersteld achterlaat

 1. Rijke reinigingsbalm
 2. Hydraterend masker
 3. Herstellend nachtmasker
 4. Snelle kuur voor een droge tot zeer droge huid, afspoelen hoeft niet

Ook praktisch want de lotion kan achterwegen gelaten worden

Derma Daily Cleanser, geschikt voor alle huidtypen, met name de vette, onzuivere (acne)huid en de rijpere huid

 • De olie en alcoholvrije formule helpt puistjes en ontstekingen te voorkomen en verminderen zonder de huid uit te drogen
 • Verwijderd dode huidcellen en vuil
 • Gaat ontstekingen tegen
 • Egaliseert de huid
 • Herstelt en kalmeert de huid
 • Heeft anti-aging eigenschappen

 Heb jij nog vragen over het reinigen van jouw gezicht? Stel ze dan gerust.  Per mail op info@skinbylin-hoorn.nl of via de app op 06 5575 8733

Maak nu een afspraak
afspraak maken